دیش مایکروویو

دیش مایکروویو برای دریافت و انتقال امواج الکترومغناطیسی با طول موج بین امواج مادون قرمز (IR) و امواج رادیویی طراحی شده است. تشعشعات امواج مایکروویو می‌توانند در جو یا فضا حرکت کنند. دیش مایکروویو، سیگنال‌ها را در پهنای باند مشخص یا فرکانس تک، دریافت می‌کنند. این فناوری در اندازه‌ها و اشکال مختلفی ارائه می‌شود و انتقال صدا و داده‌های بی‌سیم را برای برنامه‌هایی مانند رادار، شبکه‌های تلفن و… به هم مرتبط می‌کند.

آنتن‌های مایکروویو معمولاً شناخته شده‌اند و برای پخش انتقال بین دو یا چند مکان استفاده می‌شوند و این همان چیزی است که آنها را به بخش‌های حیاتی هر شبکه مایکروویو تبدیل می‌کند.

قطر انواع آنتن مایکروویو شامل موارد زیر است:

  • ۰.3m
  • ۳.2m
  • ۲.4m
  • ۲.0m
  • ۱.8m
  • ۱.2m
  • ۰.6m

سیگنال از Feader وارد Horn می‌شود و Horn درست در فاصله کانونی آنتن قرار دارد(Horn، آنتنی است که از یک موجب فلزی شعله‌ور، برای هدایت امواج رادیویی در یک پرتو تشکیل شده است. Horn به‌طور گسترده‌ای به عنوان آنتن در فرکانس‌های UHF و لینک مایکروویو، بالای ۳۰۰ مگاهرتز استفاده می شوند).

تفاوت بین آنتن RF و آنتن مایکروویو چیست؟
بر خلاف روش‌های سنتی که محصول را از بیرون به داخل با رسانا گرم می‌کنند، تمام محصول به طور یکنواخت گرم می‌شود. تفاوت اصلی مایکروویو و RF مربوط به طول موج آنها است که بر نحوه حرکت انرژی و انتقال آن، تأثیر دارد.

انواع آنتن مایکروویو

انواع دیش مایکروویو عناصر مهمی برای هر شبکه مایکروویو هستند. بیشتر انواع آنتن‌ مایکروویو به طور خاص برای برآوردن نیازهای مختلف مکانیکی و الکتریکی طراحی شده اند.

هر نوع دیش مایکروویو دارای ویژگی‌هایی است که آن را قادر می‌سازد که در موقعیت‌ها و سیستم های خاص کار کند.

در زیر انواع کلیدی آنتن مایکروویو و موارد استفاده از آنها آورده شده است.

۱. Micro Strip Patch Antenna
آنتن مایکروویو پچ میکرواستریپ، دارای بخشی است که برای تابش استفاده می‌شود و به یک صفحه در زمین(از یک سمت) و یک بستر دی الکتریک(در طرف مقابل)، متصل می شود.

به طور کلی، آنتن پَچ حاوی فلزات رسانایی مانند طلا و مس است. انواع آنتن پَچ دارای فرکانس بین ۱۰۰ مگاهرتز و ۱۰۰ گیگاهرتز هستند. این آنتن‌ها به دلیل مزایایی مانند هزینه ساخت، حجم و وزن کم، می‌توانند در مقادیر بسیار زیاد تولید شوند.

این آنتن‌ها به دلیل میزان استفاده و عملکرد خوبشان، بسیار کاربردی و محبوب هستند. دور از ذهن نیست که آنتن‌های میکرواستریپ، جایگزین آنتن‌های معمولی شوند.

برخی از مناطقی که از آنتن‌های پَچ استفاده می‌کنند، می‌توان به دستگاه‌های پیجینگ، سیستم‌های ارتباطی شخصی، تلفن‌های همراه و ماهواره‌های موقعیت‌یابی جهانی، اشاره کرد.

۲. Hornn Antenna

این نوع از آنتن مایکروویو، از یک موج‌بَر تشکیل شده است که دارای دیواره‌هایی در خارج است و ساختاری شبیه یک مگافون(مگافون ها با باتری کار می کنند و صدا را تقویت می کنند تا افراد دوردست بتوانند بشنوند)، دارد. هورن‌ها، به طور گسترده به عنوان آنتن فرکانس‌های مایکروویو بالای ۳۰۰ مگاهرتز، استفاده می‌شوند.

از آنتن‌های هورن برای تخمین میزان بهره آنتن‌های دیگر نیز، استفاده می‌شود. آنها به عنوان آنتن‌های هدایت کننده و کالیبره کننده برای تجهیزاتی مانند رادیومتر مایکروویو و درب بازکن اتوماتیک استفاده می‌شوند.

از مزایای آنتن‌های هورن به پهنای باند وسیع، نسبت موج کم  و جهت‌دهی متوسط، می‌توان اشاره کرد. آنتن‌های هورن دارای محدوده‌ای تا ۲۵ دسیبل هستند. در فرکانس مایکروویو زمانی که به افزایش توان نیاز دارید، این نوع از آنتن‌ها، به طور گسترده استفاده می‌شوند.

۳. Parabolic Antenna

این آنتن از یک رفلکتور پارابولیک استفاده می‌کند. شکل این آنتن، مانند یک بشقاب است; بنابراین به آن  آنتن بشقابی نیز، می‌گویند. یکی از مزایای آنتن پارابولیک، این است که جهت‌دهی بالایی دارد.

آنتن‌های پارابولیک به عنوان تلسکوپ‌های رادیویی و برای ارتباط نقطه به نقطه استفاده می‌شوند. همچنین از این آنتن‌ها به عنوان رادار نیز، استفاده می‌شود. آنها نیاز به انتقال یک موج باریک از پرتو رادیویی به برخی تجهیزات مانند هواپیماها و کشتی ها دارند.

۴. Plasma Antenna

این آنتن، رادیویی است که از پلاسما به جای عناصر فلزی به عنوان یک دستگاه توسعه استفاده می‌کند. در سال‌های گذشته از عناصر فلزی در آنتن‌ها، استفاده می‌شد. آنتن پلاسما از گاز یونیزه شده برای هدایت استفاده می‌کند.

این گاز، هنگام دریافت یا انتقال، یونیزه می‌شود. آنتن پلاسما می‌تواند تا محدوده فرکانس ۹۰ گیگاهرتز کار کند. بنابراین می‌توان آنها را در دریافت و ارسال سیگنال از رادیوها به کار برد.

علاوه بر این، این آنتن دارای قدرت فرکانس بالا است که می‌تواند سیگنال‌های فرکانس پایین را دریافت و ارسال کند و عملاً با سیگنال‌های فرکانس بالا تعاملی ندارد. برخی از مناطقی که آنتن‌های پلاسما در آن استفاده می‌شوند عبارتند از 4G و سیستم‌های رادار، RFID، هوش الکترونیکی و ارتباطات دیجیتال پرسرعت.

۵. MIMO Antenna

MIMO مخفف چند ورودی و چند خروجی است(Multi Input, Multi Output). آنتن‌های MIMO در رادیوها اعمال می‌شوند. آنها برای بهبود روند ارتباط، در نقطه دریافت و ارسال اطلاعات، استفاده می‌شوند.

آنتن MIMO یکی از بهترین فناوری‌ها در آنتن هوشمند است. دو راه برای بهره‌برداری از آنتن‌های متعدد در MIMO وجود دارد. یکی از آنها در ایجاد هدایت آنتن، بسیار موثر است.

آنها همچنین در انتقال جریان داده‌های موازی نیز، استفاده می‌شوند. این موضوع برای افزودن به ظرفیت سیستم، بسیار مهم است.

از کاربردهای آنتن MIMO می‌توان به سیستم‌های RFID و شبکه‌های مش اشاره کرد.

۶. Omni Directional Antenna

این آنتن‌‌ها، انرژی را در تمام جهات افقی و به طور مساوی، دریافت و ارسال، می‌کنند. آنتن‌های همه جانبه، راه حل مناسبی برای برنامه‌هایی ارائه می‌دهند که نیاز به پوشش کامل  دارند. در کاربردهای خاص، این آنتن‌ها را می‌توان برای تطبیق یک شیب خاص به سمت پایین، استفاده کرد.

۷. Tracking Antenna

این آنتن‌ها، به طور خاص برای تثبیت و تراز خودکار آنتن، ساخته شده‌اند. آنتن ردیاب، به طور معمول در سکوهای هوانوردی و حفاری دریایی، استفاده می‌شود. در این نوع از آنتن‌ها، اپراتورها به ارتباطات Line-of-Sight (LoS) وابسته هستند.

۸. Yagi

یک آنتن همه کاره، که از یک عنصر محرکه(driven element: عنصری از آنتن که مستقیماً به خط انتقال متصل شده است) استفاده می کند. در قسمت پشت driven element یک رفلکتور، قرار دارد در حالی که در جلوی آن یک یا چند موج‌بَر، قرار دارد.

 برخی از طرح‌های این آنتن از یک رفلکتور در پشت driven element، برای افزایش عملکرد استفاده می‌کنند. ساخت آنتن‌های Yagi آسان است. در صورت نیاز فوری، مارک‌های UHF، VHF و HF انتخابی عالی می‌توانند باشند.

۹. Airborne Antenna

این آنتن‌ها در سکوهای مختلف هوابرد به عنوان ناوبری رادیویی و سیستم‌های ارتباطی استفاده می‌شوند. آنتن‌های هوابرد برای استفاده در محیط‌های سخت و  سال‌های طولانی، کارایی بهینه و عملکرد بسیار خوبی دارند.

این سیستم‌ها در مجموعه‌ای از باندهای فرکانسی سفارشی، نظامی، علمی و باندهای تجاری استاندارد، استفاده می‌شوند. این آنتن‌ها به عنوان بخشی از سیستم پیوند داده برای ارتباطات در هواپیما استفاده می‌شوند.

قبل از خرید هر گونه تجهیزات، با مشاوران ما در ارتباط باشید تا با توجه امکان سنجی و نیاز سازمان شما، بهترین نمونه را به شما پیشنهاد دهند.